De Lily Dolman Sweater

Het lijkt wel nieuwe patronen te regenen, want nog maar een paar dagen geleden stelde ik je voor aan het nieuwe patroon de Fortuna Sweater en nu mag ik de Lily Sweater met je delen!

De Lily Sweater van FabForYou Patterns is een dolman sweater, dat betekent dat de mouwen aangeknipt zijn, en de schoudernaad dus op de bovenarm ligt, in plaats van op de kop van de schouder.

Dit geeft een oversized fit, en dat vinden mijn kinderen altijd fijn.

Je ziet dat er nog een aantal andere opties zijn, die ik in de verdere blog voor je zal toelichten, net als de versie die ik mocht maken!

De sweater is er in de maten 80 t/m 164 en geschikt voor zowel jongens als meisjes!

Eenvoudige sweater met leuk detail!

De Lily sweater heeft 2 lengtes en 3 verschillende mouwopties, ik zal de verschillende opties hieronder toelichten:

  • De sweater lengte is een lengte tot op het heupbot. De onderzijde van de sweater wordt afgewerkt met een boord. In de boord zit aan de achterzijde in het midden een splitje, die heb ik eruit gelaten, omdat ik deze niet leuk vond voor een jongen.
  • De tweede lengte is de crop lengte, oftewel een naveltruitje. De sweater eindigt op de taille en heeft net als de lange versie een boord (met splitje) aan de onderzijde.
  • De sweater is te maken met 3 verschillende mouwen; een korte mouw voor in het warme seizoen, deze wordt ook afgewerkt met een boord
  • Daarnaast is er de “gewone” lange mouw, zoals ik deze heb gemaakt. Ook deze is bij de pols afgewerkt met een mouwboord.
  • Tenslotte is er nog een ballonmouw. Deze mouw wordt met plooien aangezet aan het shirt, zodat je een vollere mouw krijgt. Ook deze mouw wordt weer met een mouwboord afgewerkt.
Zoals je kan zien heb ik de eenvoudige versie van de Lily Sweater gekozen, en dit keer helemaal in Halloween thema! Een super leuke trui, heerlijk te combineren met een wat strakkere broek.

Wat heeft Xem toch een leuke trui aan!

De complimentjes vlogen Xem meteen om zijn oren. Niet alleen het model trui is super leuk, maar ook de stof was helemaal passend voor de tijd van het jaar!

Deze stof is trouwens een biologische tricot van Fossan Design, een super leuk Scandinavische designer, waar ik regelmatig stoffen van gebruik. Mocht je dus interesse hebben in een kledingstuk van deze of een vergelijkbare stof, houdt dan mijn Instagram in de gaten.

Zoals je al hebt gelezen kon je deze trui bij mij bestellen, maar mocht je handig zijn achter de naaimachine, dan kan je ook het patroon bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share