Lekker in je vel: De Magie van leefstijl en passende kleding

Je kunt de perfecte kleding dragen die goed bij je lijf past, maar als jij niet lekker in je vel zit, helpt het nog niet.

Vandaag een gastblog van Leefstijlcoach Alina (acoach.nl):

Als leefstijlcoach heb ik het voorrecht om samen te werken met geweldige vrouwen. Wanneer  jij dit leest ben jij al bewust bezig met kleding en stijl. Het is fascinerend hoe kleding niet alleen onze buitenkant kan transformeren, maar ook onze binnenkant kan beïnvloeden. In deze blog wil ik graag met jullie delen waarom leefstijl belangrijk is naast het dragen van de perfect passende kleding. Hoe het ene het andere kan beïnvloeden, zonder elkaar uit te sluiten. Het begint van binnenuit, met onze mindset, maar daarnaast spelen ook  voeding, beweging, ontspanning, slaap en sporten een belangrijke rol.

Samen met Linda heb ik regelmatig gesprekken online over de voordelen van een positieve mindset over zowel leefstijl als kleding. In deze blog wil ik je meenemen in mijn visie op leefstijl coaching. Waarom een leefstijlcoach nooit alleen moet vertellen wat jij wel of niet eet, maar welke unieke eigenschappen en dagelijkse routines jou maken tot de unieke persoon die jij bent! 

 

Linda kijkt met liefde naar wie jij bent als vrouw, welke kleding, vorm en  figuur bij jou past. Ik kijk naar jou leefstijl als vrouw, als geheel: mindset – voeding – beweging – ontspanning – slapen en sporten. Voeding die past bij jou en je gezin/thuis situatie. Niet in “niet mogen” maar in wat kan er wel, hoe kan het beter of gezonder en wat heb jij nodig. Hoe je denkt over voeding maar ook over je lichaam, welke activiteiten daarbij kunnen komen kijken en welke rol slapen en ontspanning elke dag weer hebben. Om te voorkomen dat dit een heel boekwerk wordt, ligt ik elk kort toe. 

Spreekt het je aan, schroom dan niet een kijkje op mijn site te nemen en geheel vrijblijvend contact met me op te nemen. Ik zie jou als vrouw, ik kijk niet naar een getal op de weegschaal of calorieën tellen: ik ga voor een gezonde lekkere en praktische leefstijl die je vol kunt houden zonder dat het “moet”.

1. Mindset: Jouw unieke schoonheid omarmen

Ken je dat gevoel wanneer je een outfit draagt waarin je je zelfverzekerd en krachtig voelt? Dat komt niet alleen door de kleding zelf, maar ook door de manier waarop je naar jezelf kijkt. Het begint met het omarmen van jouw eigen unieke schoonheid. Als je in de spiegel kijkt, herinner je jezelf er dan aan dat je mooi bent, precies zoals je bent. Stop met vergelijken en leer je eigen unieke schoonheid te omarmen. Kleding kan je stijl benadrukken, maar ware schoonheid komt voort uit zelfverzekerdheid en zelfrespect.

2. Voeding: Brandstof voor lichaam en geest

De relatie tussen voeding en welzijn is diepgeworteld. Wat je in je lichaam stopt, heeft invloed op je humeur en energieniveau. Jouw darmen zijn je 2de brein, en zullen daarom een belangrijke invloed hebben op hoe jij je voelt. Gelukshormonen  komen grotendeels vanuit jouw darmen, dus uit je voeding. Kies voor voedzame maaltijden die je energie geven en je stemming verbeteren. Als je je van binnenuit goed voedt, zul je je automatisch beter voelen in alles wat je draagt.

3. Beweging: Een dans met het leven

Beweging is meer dan alleen lichamelijke activiteit; het is een viering van je lichaam en alles wat het kan doen. Beweging is niet alleen essentieel voor fysieke fitheid, maar ook voor het vrijgeven van endorfines – de feelgood-hormonen. Vind een vorm van beweging die je leuk vindt, of het nu gaat om yoga, dansen, wandelen of fietsen.. Door dagelijks te bewegen, creëer je een positieve relatie met jezelf en versterk je je lichaamsbeeld. Elke stap brengt je dichter bij een sterkere band met je lichaam en je stijl.

4. Ontspanning: Momenten van zelfzorg

Tussen alle drukte door is het essentieel om tijd te maken voor jezelf. Creëer rust momenten, waarin je je kunt terugtrekken en ontspannen. Deze momenten zijn niet alleen belangrijk voor hoe jij je mentaal voelt, maar ook voor je lichaam. Wanneer je jezelf toestaat te ontspannen, zul je merken dat je outfit slechts een aanvulling is op je natuurlijke stralende zelf. Hoe kun je dit doen? Door te doen wat er bij jou past: bijvoorbeeld een boek, kopje thee, wandeling, meditatie of warm bad.

5. Slaap: De ultieme resetknop

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor zowel je fysieke als mentale welzijn. Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich en krijgt je de kans om op te laden. Voldoende slaap bevordert een positieve stemming en helpt je om jezelf ‘s ochtends beter te voelen, ongeacht welke kleding je draagt. Sta op met een frisse blik en ervaar hoe je kleding nog beter tot zijn recht komt wanneer je uitgerust bent. Wist je dat ik een gratis ebook schreef over een energievolle ochtend routine? Download hem gerust voor korte praktische tips waar je vandaag nog mee kan starten!

6. Sporten: Je kracht ontdekken

Sporten gaat niet alleen over fysieke prestaties, maar ook over ontdekken wat je lichaam kan bereiken. Telkens wanneer je een nieuw doel bereikt – of dat nu een extra kilometer rennen is of een nieuwe yogahouding beheersen – groeit je zelfvertrouwen. Het bereiken van sportdoelen gaat je zelfvertrouwen vergroten en je laten zien wat je lichaam allemaal kan bereiken. Dit vertaalt zich in een sterker gevoel van eigenwaarde, ongeacht je outfit.

Slotgedachte: Stralen van binnenuit

Lieve vrouw, onthoud dat echte schoonheid van binnenuit begint. De perfect passende kleding kan je uiterlijk verbeteren, maar jouw unieke licht komt voort uit hoe je je voelt. Dit is een combinatie van leefstijl en hoe jij je kleedt! Dus omarm jezelf, koester je lichaam en straal met trots. 

Wil je meer ontdekken over hoe een holistische levensstijl jou kan helpen? Neem dan eens een kijkje op mijn website, waar ik je graag verder help met jouw gezonde leefstijl. En geloof mij dat is niet zo moeilijk, alles begint met de eerste stap!

Liefs Alina 

acoach.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share