Kleur jouw dag: Hoe kledingkleuren je zelfvertrouwen verhogen

We weten allemaal dat we ons zekerder en krachtiger voelen in een outfit die goed bij ons past. Dat zit hem natuurlijk in de pasvorm en het comfort van onze outfit, maar zeker ook in de kleur(en) die we dragen. Want als je een kleur draagt die goed bij je past, ga je vanzelf meer stralen! In deze blog legt kleurconsulent Rachel je uit welke kleur jou kan helpen je zelfverzekerder te voelen. 

Lees je mee?

Kleur = eigenschappen

We hebben allemaal kleuren die we mooi of minder mooi vinden. Dat lijkt vooral met voorkeur te maken te hebben, maar het heeft ook een diepere laag. Kleuren staan namelijk voor bepaalde thema’s in ons leven en bepaalde eigenschappen. Vind je een kleur heel mooi, dan betekent dat dat je het thema waar deze kleur voor staat heel belangrijk vindt. Of dat je de eigenschappen die bij de kleur passen graag zou willen bezitten. En dat is dus voor iedereen compleet anders.

Dat betekent dus ook dat er niet maar 1 kleur is die je zelfverzekerd laat voelen. Waar de een zich super zeker voelt in zwart, voelt de ander zich juist krachtig in rood. Maar ik kan je natuurlijk wel kort uitleggen wat voor kleurtinten je het beste kan dragen voor meer zekerheid en kracht.

Deze tinten geven je meer power

Merk je dat je je onzeker kan voelen of bevind je je in een situatie die wat meer kracht en zekerheid van je eist? Dan kan je het beste vurige tinten dragen. Vurige tinten doen namelijk precies wat de omschrijving al doet vermoeden: het wakkert je vlammetje aan. Felle kleuren (of dat nu felrood, felroze, felgeel of felgroen is) zorgen er namelijk voor dat je gaat handelen als een vuurtype: directer, daadkrachtiger en zekerder.

Het belangrijkste in het krijgen van meer zekerheid is dragen waar je je goed bij voelt. Als je jouw favoriete outfit aantrekt, zal je ook merken dat je je zekerder voelt. Het is immers niet voor niets je favoriete outfit 😉 En als je nu echt worstelt met wat je aan moet trekken, hou dan in gedachten dat felle tinten ervoor kunnen zorgen dat het vuurtje in je gaat branden. Dat helpt je vast om krachtiger en zekerder te worden!

Meer weten wat kleuren voor jou kunnen doen?

Wil jij weten welke kleuren bij jou als persoon passen en wat kleuren voor jou kunnen betekenen? Dan raad ik je zeker aan een consult met Rachel te boeken!

Of wil je op een vrij blijvendere manier meer kennis krijgen van kleuren, lees dan zeker haar blog of luister naar haar podcast die binnenkort verschijnt.

Rachel is tevens onderdeel van mijn Gratis FB Community “Jezelf Stralend Kleden”. Klik hier om je gratis aan de melden.

Welke kleur ga jij dragen om je zelfverzekerder te voelen?

 

4 reacties

  1. Voor mij is het niet altijd de kleur maar ook de pasvorm die mij zelfverzekerd maakt. Ik draag het liefst wat minder felle kleuren, ben niet zo van het hele felle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share