Hoe draag je je partyoutfit na de feestdagen?

Weet jij al wat je gaat dragen de komende feestdagen, of ben je iemand die dat pas op het laatste moment besluit?

Tot een aantal jaar geleden vond ik het super leuk om speciaal voor de feestdagen een feestelijke jurk of jasje (of allebei) te maken. Ik kan er namelijk heerlijk van genieten om me voor deze dagen lekker op te doffen en er op mijn best uit te zien!

Maar de laatste jaren is me dat steeds meer gaan tegenstaan. Niet alleen door een gebrek van tijd, maar ook: wat doe je met die kleding na de feestdagen? Want ja, feestdagen heb je er maar een paar van per jaar. En daarna gaan we weer “over naar de orde van de dag”.

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je feestelijke kleding tijdens de rest van het jaar ook te dragen, en daar wil ik bij stil staan in deze blog.

Starten bij de Basis

Of we het nu over feest outfits hebben of over alledaagse kleding: je lichaam vormt uiteindelijk de basis bij beide outfits. Mocht je je partyoutfit nog niet hebben samengesteld dan kan je deze tips ook meteen gebruiken om eens na te gaan welke kleding echt bij jou past. En een uniek element aan jou is je lichaam.

In de basis is jouw lichaam een vorm, en een dameslichaam kan ontzettend veel verschillende vormen hebben, rond of juist recht, lang of juist kort, volle borst of juist volle heupen. Of misschien van alles wat ;). In de basis kan je de vorm van je lichaam terug brengen naar 5 basisvormen: de lichaamsvormen. 

Elke lichaamsvorm heeft unieke eigenschappen die je een waardevol inzicht geven in wat kleding met jouw lichaam en dus ook met jouw uitstraling doet. Weet je nog niet welke vorm jouw lichaam heeft? Ontdek deze dan in 5 stappen met mijn gratis e-book: Ontdek je Lichaamsvorm in 5 stappen.

Een aantal tips per lichaamsvorm staat hieronder, uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden, maar hier vind je er alvast een aantal waar je mee op weg kan:

 1. Peervorm:

  • Experimenteer met kokerrokken en glanzende blouses voor extra definitie. Draag de blouse (of een andere top) in de kokerrok.
 2. Appelvorm:

  • Ga voor een losvallende blouse met V-hals om de aandacht naar het gezicht te trekken. Combineer het met een leuke ketting voor extra glitter.
 3. Zandloper:

  • Omarm getailleerde jurken die de zandloperfiguur benadrukken.
 4. Rechthoekige vorm:

  • Kies voor A-lijn jurken die het bovenlichaam accentueren en de heupen wat meer volume geven. Een riempje in de taille maakt het helemaal af.
 5. Omgekeerde driehoek:

  • Kies broeken met wijde pijpen om balans te creëren en trek de aandacht omhoog met een glinsterende top.

Vaker je glittertop dragen

Uiteindelijk is het gelukt en heb je een feestelijke outfit samen gesteld. Misschien heb je het uit je kast gepakt, of heb je er een nieuw item voor gekocht.

Maar het is natuurlijk zonde om die kleding alleen maar tijdens de feestdagen te dragen. Dus hoe kan je nu die feestelijke kleding op een andere manier combineren, zodat je die glittertop alle dagen kan dragen.

Ik deel hieronder een aantal voorbeelden hoe je jouw feestelijke outfit kunt aanpassen, zodat je die kleding ook gewoon door de weeks kan dragen;

 •  Combineer je glittertop met een alledaagse jeans en een leuk vestje. Maak het contrast tussen je top en de kleding die je combineert niet te groot, dan valt de glittertop juist minder op en verdwijnt de feestelijkheid iets naar de achtergrond
 • Dit geldt natuurlijk ook voor jouw feestelijke jurk, wil je hem minder in het oog laten springen, kies dan voor een vestje in dezelfde kleur om erop te dragen, of voor rustige accessoires om met de jurk te combineren
 • Een blazer heeft al snel iets feestelijks, maar weet je dat je die ook heel leuk kan combineren met een effen top eronder? Of kies juist een leuke print die de aandacht was van de blazer af trekt.
 • Je kan zelfs je feestelijke outfit op alle dagen dragen door juist de accessoires aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor leuke sneakers en vervangen een glimmende riem door een naturel riem.

Haal het meeste uit je kast

Met alle tips die hierboven zijn weergegeven weet ik zeker dat je met inspiratie aan de slag kan gaan om nog meer uit je kast te halen.

Ik nodig je dan ook echt uit om te gaan spelen. De lijst hierboven geeft slechts een paar mogelijkheden aan om jouw feestelijke kleding ook te combineren met jouw dagelijkse kleding. Zo hoef je niet bang te zijn dat die kleding speciaal voor de kerst maar 1 keer per jaar de kast uit komt.

Heb je dan toch nog een verloren kersttrui in je kast liggen? Die kan je ook heerlijk aan tijdens de koude avonden als je met een dekentje op de bank ligt. Zonde toch om hem maar 1 keer per jaar te dragen?

Ben jij benieuwd welke kleding goed bij je past, zodat je nog meer inspiratie hebt om jouw feestelijke kleding mee te combineren? Ga dan aan de slag met mijn herfstgids, waar je ontzettend veel tips vindt voor herfst en winterkleding die precies passen bij jouw lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share