Heerlijk warm knuffel vest 

Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik nu van de herfst moet vinden. Ja ik kan genieten van de zonnige herfstdagen, verkleurde bladeren en de pumpkin spice latte, maar op het moment dat  het met bakken uit te lucht komt, de wind guur is, kan ik wel zeggen dat het niet mijn favoriete seizoen is.

Maar gelukkig hebben wij de luxe dat we ons kunnen kleden tegen de kou, en wat was ik dan ook blij met het mooie patroon dat Misusu Patterns heeft gelanceerd: De Cuddle Cardigan, oftewel: Het Knuffel Vest.

Want ondanks dat ik niet dol ben op koud en nat weer, ‘s avonds op de bank onder een dekentje met een warm vest en een heerlijke kop thee, daar kan ik dan wel weer heerlijk van genieten!

Dus ik ben aan de slag gegaan met dit mooie ontwerp. Het fijne van ontwerpen van Misusu Patterns is dat er altijd een gaaf geometrisch detail in zit, iets wat je niet snel ziet bij kleding uit de winkel. Ook deze keer zie je een mooi detail in de nek, waar de boord van het vest elkaar kruist, maar ook de streep over het achterpand is een mooi speels detail.

Tekening Misusu

Ik heb gekozen de korte versie van het vest te maken, deze eindigt ongeveer ter hoogte van je heupbot. En ik heb hiervoor gekozen, vanwege de volgende redenen:

  • Ik heb in mijn kast al 2 langere zwarte vesten hangen.
  • Mijn ervaring met deze lange vesten is dat mijn taille compleet verdwijnt, vanwege mijn rechthoekige lichaamsvorm.
Met het korte vest hoop ik dat iets meer mijn taille kan benadrukken, vooral omdat deze onder mijn natuurlijke taille eindigt en ik vrij brede heupen heb. Om dit nog extra te benadrukken, heb ik ervoor gekozen om een donkere stof te gebruiken; een heerlijke sweatstof van een zwarte basis met een gouden streepvormige print. Deze stof heb ik gecombineerd met zwarte stof voor de zakken en boorden.
DSC03297 (2)

En dit is hem dan geworden! En ja, je ziet het goed; zonder knopen.

Ik draag mijn vesten eigenlijk bijna altijd open. En ik moet eerlijk zeggen, dat ik niet snel vesten met knopen draag, ik voel me daar dan altijd een beetje oudbollig in. Ik weet niet goed waarom, maar als ik me er niet prettig in voel, doe ik het gewoon niet. Het ideale van zelf kleding maken 😉

Ik heb de zakken en boord van zwarte stof gemaakt, en de reden daarvoor is dat een donkere kleur je lichaam optisch smaller maakt. En de zakken inclusief boord zit bij het korte vest precies ter plaatse van je taille, waardoor dit je taille optisch versmald.

Dit effect wordt helaas minder doordat het vest niet getailleerd is en een oversized model is. Ja het draagt heerlijk, maar het definieert mijn taille niet voldoende.

Het dicht dragen van het vest zou hier wel aan kunnen bijdragen, dus misschien dat ik toch nog eens met zwarte knopen aan de slag ga, om ze niet te veel te laten opvallen.

Al met al ben ik ontzettend blij met dit mooie vest! Hij is vlot in elkaar te naaien en heerlijk warm, vooral door de zachte sweat stof die ik gebruikt hebt. Enige nadeel van deze dikke stof, is dat er onder aan de zak een dikke laag stof samen komt met de boord. een dunnere stof, zoals een french terry, zou dit minder zijn en zouden de zakken wat mooier vallen.

Wil jij nu ook zo’n heerlijk vest in jouw kledingkast? Om je deze koude dagen heerlijk in te kunnen wikkelen? Dat kan!

Ben je zelf handig achter de naaimachine? Dan kan ik je zeker aanraden om dit gave patroon aan te schaffen bij Misusu Patterns, klik op onderstaande link om het patroon in de sale aan te schaffen (25% tot en met zondag 31 oktober 2021)!

Maar ook als je niet handig bent achter de naaimachine kan je dit vest dragen! Ik maak hem namelijk graag voor jou op maat! Afhankelijk van de stof en de maat kan je dit vest al op maat laten maken vanaf € 149,95 

DSC03296 (2)
DSC03294 (2)

Ben je benieuwd naar meer op maat gemaakte kleding of kledingtips? Volg me dan op Instagram:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share