Deze kleding draag ik nooit, terwijl het super comfortabel zit

Een tijd geleden heb ik een poll gedeeld op mijn Instagram account en de antwoorden verbaasde me!

De poll ging over wat je het belangrijkste criterium vind bij het zoeken naar passende kleding:

– je lichaamsvorm
– je stijl
– het comfort

Er werd massaal voor comfort gekozen, ergens begrijpelijk, maar laten we eerlijk zijn: een comfortabele joggingbroek ziet er meestal niet erg mooi uit.
Althans, dat is altijd mijn mening geweest.

Maar ik denk dat ik die een beetje moet bijstellen, want ik mocht een nieuw joggingbroek patroon testen, en ik werd daardoor blij verrast!

Uiteraard blijf ik erbij, dat naast comfort, kleding ook zeker “moet” aansluiten bij je stijl en je lichaamsvorm, en dat is dan ook hoe ik het patroon heb benaderd, door daar rekening mee te houden in de keuzes voor de stof en kleur.

Het Patroon

Het patroon dat ik mocht testen is de Ugo Jogger Adult van het Nederlandse Patronenmerk Fab for You Patterns.

Het is een jogger die aansluitend is rond de heupen, maar daarna wat losser valt rond de knieën en enkels.
De pijpen worden aan de onderzijde afgewerkt met boorden, iets waar ik normaal gesproken niet voor zou kiezen.

Het patroon heeft de mogelijk om aan zowel de voorzijde als de achterzijde zakken toe te voegen, en de voorzijde te voorzien van een “nepgulp”, waardoor de uitstraling van de broek al meteen wat stijlvoller is.

Ook zijn er verschillende tailleboorden, denk hierbij aan de klassieke elastische tailleband (eventueel met koordje) en aan de yoga tailleband, deze laatste is er in een hoge en lage uitvoering.

De Stof

Omdat ik echt geen idee had hoe de joggingbroek me zou staan, heb ik voor deze keer een “goedkope” stof gekozen. Ook heb ik bewust gekozen voor een wat gladdere stof, om de broek wat minder een jogging uitstraling te geven.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op een Punta Di Milano. Deze stof is wat dikker dan een tricot, waardoor hij ook steviger is, en hierdoor ook mooier aansluit rond mijn heupen.

Nadeel van de stof is dat deze een basis heeft van nylon (samen met viscose), wat de stof een stuk minder duurzaam maakt.
Dit blijft altijd zoeken naar een compromis tussen draagcomfort en duurzaamheid.

De Kleur

Voor deze versie heb ik gekozen voor een zwarte kleur, op het eerste oog misschien niet de meest mooie kleur, maar wel veelzijdig te combineren met de kleding uit mijn kast.
Daarnaast is het aantal zwarte broeken in mijn kast momenteel aan de weinige kant, waardoor ik vaak mis grijp als ik het wil combineren.

Ook de zakken, zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde heb ik gemaakt van dezelfde zwarte stof. Zo zijn de details wel zichtbaar, maar vallen ze niet direct op, zodat het subtiel blijft.

Het Model

Vanuit mijn rechthoekige figuur kan ik wat meer volume gebruiken bij mijn heupen, en door de wat ruimere valling van het model langs de benen is dat ook precies wat de broek doet.

En doordat hij mijn onderlichaam op deze manier al meer volume geeft, is het voor mij niet nodig om rond de heupen nog meer details toe te voegen.

Daarbij komt dat de broek rond de enkels een soort pof idee heeft, omdat ik de broek iets langer heb gelaten (2cm), zodat de stof van de broek een beetje over de enkelboorden valt, en dat daardoor wat minder smal rond de enkels oogt.
Een leuk effect, vooral op een laarsje dat ik graag draag.

20230117_150002_bewerkt

Aan de slag!

Wil jij ook aan de slag met dit leuke jogger patroon van Fab 4 You, klik dan op deze link om het patroon aan te schaffen (tot en met donderdag 26 januari 2023 met 50% korting!).

Twijfel je of deze broek bij jouw lichaamsvorm past, of ken je jouw lichaamsvorm nog niet, ga dan aan de slag met mijn gratis e-book: “Ontdek je lichaamsvorm”.

En wil je meer te weten komen welke kleding het beste bij jouw lichaam past, hoe je bijvoorbeeld deze broek kan combineren, of sparren met andere dames over welke kleding het beste bij je past?
Meld je dan aan bij mijn gratis Facebook Community: Jezelf Stralend Kleden!

Hoe ga jij met deze blog aan de slag? Laat gerust een reactie achter :).

5 reacties

  1. Ik hou van comfortabele kleding. Thuis draag ik al snel een jogging, liefst met hoge taille. Thuis wil ik echt op mijn gemak zitten en kies ik ook voor makkelijke kleding in aangename stoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share