5 Tips om je lekkerder in je vel te voelen

Aan het einde van 2021 ben ik begonnen met reflecteren op mijn jaar. Wat ging lekker, wat juist niet en hoe voelde ik me hierbij?

Ik startte met het doel op te schrijven van mijn reflectie, en kwam al snel op de volgende vraag:

” Hoe ben ik die vrolijke, energieke en zelfverzekerder Linda kwijt geraakt?”

Want ik voelde het al een aantal maanden: ik straal niet meer als tevoren, ik voel me niet meer comfortabel in mijn lichaam en bovenal: ik was mezelf weer gedachteloos vol aan het stoppen met eten..

En dat laatste, dat is juist iets wat ik niet meer wilde doen. Ik was zo trots op mijn lijf, de kleding die ik droeg, het liet me echt oprecht stralen.. Maar dat ging nu niet meer, de kleding past niet meer, mijn zelfverzekerdheid ging daarmee snel naar beneden.

DSC02886

Ik bleef maar hangen in dat neerwaartse spiraal

Maar in plaats van te stoppen met het blijven hangen in deze neerwaartse spiraal, weigerde ik leuke nieuwe kleding te maken voor mezelf, en verstopte ik me letterlijk in grote vesten, omdat dat nog de enige kledingstukken zijn die ik goed pas…. Met andere woorden: alle adviezen die ik jou normaal gesproken geef over jezelf stralend te kleden, liet ik links liggen…

Maar nu is het genoeg! Ik wil weer stralen, ik wil mezelf weer mooi voelen en ik wil weer goed in mijn vel zitten! Dus zet ik de schouders eronder, en ga ik aan de slag met kleine stapjes naar een groter doel: Met meer energie, mezelf zelfverzekerd en stralend voelen!

Herken jij dit verhaal nou ook? Heb jij ook wel eens dat je je niet lekker in je vel voelt? Lees dan even verder, want ik deel 5 tips hoe jij je weer zelfverzekerder kan voelen:

 1. Maak een lijstje met dingen waar je positieve energie van krijgt. Kies er elke dag iets uit, al is het maar 5 minuutjes.
 2. Ga door je kledingkast en kies kleding waar jij je het meest zelfverzekerd in voelt. Ook al voel je je dat nu nog niet, kies niet voor je huispak, maar juist voor kleding die je zelfverzekerder maakt. Geloof me, dit werkt 😉.
  Heb je hulp nodig om te bepalen in welke kleding jij kan stralen? Ga dan aan de slag met mijn Herfstgids. Hierin staan per lichaamsvorm kledingtips die jij meteen kan toepassen!
 3. Ga aan de slag met affirmaties, stel deze op alsof ze al de waarheid zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: “Ik voel me gezond en energiek”.
 4. Neem afscheid van belemmerende overtuigingen. Iedereen kent het wel: dat stemmetje in je hoofd dat alles in twijfel trekt, die zegt dat jij iets niet kan. Dat zijn belemmerende, of niet helpende overtuigingen. Die gaan jou niet verder brengen.
  Schrijf ze op en neem dan afscheid van ze, doe dit door ze te verscheuren of te verbranden, wat voor jou fijn voelt.
 5. Ik vind beeld heel krachtig. Vind jij dat ook, dan kan een visualisatie je helpen! Visualiseer waar je bent of wat je doet als je je super goed voelt. Hoe wil jij je voelen?
  Als je dit regelmatig doet, zorgt dit er niet alleen voor dat jij je doel voor ogen houdt, maar ook dat je regelmatig dat positieve gevoel weer beleeft!

Ik ben inmiddels met de eerste tip gestart. Voor mij een kleine stap met een groot gewin; elke ochtend start ik met een muziekje op. Ik zet mar 5 minuten muziek op waar ik vrolijk van word en lekker op kan dansen.

Daarnaast ga ik lekker achter de naaimachine aan de slag om een leuk shirtje voor mezelf te maken! Ik heb al een hele tijd een leuke donkergroene ottoman stof liggen, om een coltruitje voor mezelf te maken. Als hij klaar is, deel ik hem natuurlijk met jullie!

Ik ben benieuwd welke van deze 5 tips jij toe gaat passen, om je lekkerder in je vel te voelen! Laat het me gerust weten als reactie op deze blog!

Wil je meer tips zoals deze ontvangen, of wil je op de hoogte blijven van alles wat ik te delen heb over mijn kijk op de modewereld? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief “Dressing Confident Boost!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share