Op maat gemaakte

Kinderkleding

Word jij ook gek van die afzakkende broeken bij je kinderen? Of zijn de shirts altijd te kort of zitten de jurkjes van jouw dochter nooit mooi? En ben je daarnaast klaar met die 1000 in een dozijn kleding die je in de traditionele kledingwinkels kan vinden?

Niets is leuker dan kleding die aansluit bij het karakter van jouw kind! De laatste jaren zie je steeds meer persoonlijke teksten op shirts, maar wat nu als er speciaal kleding voor jouw kind gemaakt kan worden? Kleding die op maat gemaakt wordt, van een stof die precies past bij hem of haar! De mogelijkheden zijn eindeloos!

Waarom op maat gemaakte kinderkleding?

  • Niet alleen vrouwenlichamen hebben verschillende vormen, ook bij kinderen zie je verschillen. Waar de ene wat steviger is gebouwd, merk ik dat er ook steeds meer lange slanke kinderen zijn. Een van de bekende problemen van smalle kinderen is dat hun omvang niet meer aansluit bij hun lengte, waarbij broeken óf te kort óf te wijd zijn. 
  •  Leuke jurkjes voor smalle kinderen vinden kan lastig zijn. Zo zijn jurkjes vaak net tuniekjes, als je ze wil laten aansluiten bij het bovenlichaam. Daarnaast is het vaak lastig om een jurk te vinden in een bepaald thema wat niet “in de mode” is. Denk hierbij aan een meisje die gek is op auto’s of misschien graag een krokodillenjurk wil.
  • Het is een groot nadeel dat veel grote merken die kinderkleding verkopen, dit vaak niet op een eerlijke manier doen. Voor kinderkleding wordt vaak aangegeven dat dit betaalbaar moet zijn, zij groeien er immers snel uit. Maar dat hoeft geen reden te zijn om geen duurzame, kwalitatieve kleding te kopen voor je kinderen. Jij wil toch ook niet dat jouw kinderkleding op een oneerlijke manier wordt gemaakt? Kleding die door kinderhanden aan de andere kant van de wereld zijn gemaakt, waarbij het milieu en de arbeiders in de kledingindustrie eronder lijden?
  • De kleding is van goede kwaliteit, waardoor je lang kan genieten van de kleding. Ook is de kleding op een duurzame wijze geproduceerd. Gewoon lokaal in Nederland, gemaakt van duurzame stoffen die rekening houden met het milieu en de arbeidsomstandigheden.
  • Gelukkig is de tweedehands markt voor kleding, zoals Vinted, goed in opkomst, en kan je je kleding dus steeds makkelijker een tweede leven gunnen!
 

Wil jij ook een uniek duurzaam kledingstuk voor jouw kind op maat? Klik dan op de onderstaande button om contact met me op te nemen!

Om deze redenen is op maat gemaakte kleding ideaal

Zou het niet ideaal zijn als jouw kind een broek kan dragen die wel past, zonder dat ze afzakken of knellen. Daarnaast weet ik dat veel kinderen het liefst de hele dag in een joggingsbroek lopen, terwijl moeders ze graag wat netter aankleden. 

Hoe ideaal zou het zijn als dat allebei kan? Comfortabele kleding, die er toch netjes uitziet? Met kinderkleding kan je echt alle kanten op, heeft jouw zoon of dochter moeite met een rits in zijn spijkerbroek? Dan maak ik een spijkerbroek, met een nep gulp en elastiek in de tailleboord, zodat hij mooi zit en makkelijk aan en uit kan als hij of zij naar de wc moet.

Maar denk ook na over alle mogelijkheden om te twinnen, hetzelfde outfit als je vriendje? Geen probleem! Ook twinnen als moeder en dochter, of vader en zoon is allemaal mogelijk! 

Maar misschien wel het allerleukste is dat je een kind kan verrassen voor zijn of haar verjaardag. Ik ken het maar al te goed, wat moet je in hemelsnaam kopen voor een kind dat eigenlijk alles al heeft? Het klinkt misschien saai, om kleding voor een verjaardag te geven, maar ik kan je uit ervaring vertellen dat het samen uitkiezen van stoffen met mijn kinderen en het maken van hun kleding echt een feest is! Ze zijn dan ook regelmatig jaloers op de kleding die ik voor de ander maak.

Ieder kind verdient passende kleding!

20201214_124949
20210218_114818

De ervaring van anderen

Hartstikke leuk! Hij gaat nu al niet meer uit!

Hij zit weer als gegoten! En hij zit heerlijk! Bedankt.

Broek Linde

~Linde Lemmens

De jurkjes zijn echt super super  tof!

Ze zijn echt zooo mooi. Die stof en hoe ze draaien, wow! Super super happy!

Jurkjes Adriana

~Adriana Liebregts

Linda heeft een super mooi, uniek en passend shirt gemaakt voor mijn lange, maar smalle jongen. Een shirt dat hem goed past in plaats dat hij te groot/breed is.

Hiernaast hetzelfde shirt kunnen bestellen voor zijn papa en ook dit shirt is een groot succes, mooie materialen en op maat gemaakt!

Wij zijn tevreden klanten!

shirts lisa

~Lisa Hofs

Waarom kies je voor kinderkleding van Relax 'm Mode

Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel! Want naast de pasvorm, het model en de kleur van kleding, is natuurlijk de kwaliteit van de kleding ook belangrijk!

Duurzaam

Ik heb ervoor gekozen om alle kleding van duurzame materialen te maken. Dit betekent dat ik er voor kies om katoen met een GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat te gebruiken. Ook maak ik gebruik van stoffen met een andere (meer duurzame) grondstof dan katoen, denk hierbij aan Modal en Tencel stoffen, beide gemaakt van houtvezels uit duurzaam geteelde bossen.

Eerlijk

De stoffen worden zoveel als mogelijk in Europa geproduceerd, en daarbij wordt getoetst op de arbeidsomstandigheden. Onder andere de certificering van GOTS stoffen ziet erop toe dat iedere stap in het productieproces van de stoffen (van oogst tot aan de leverancier) op een eerlijke manier gebeurt, voor het milieu, maar ook voor de mensen die werkzaam zijn in deze industrie.  

Op maat gemaakt 

Ik maak over het algemeen gebruik van rekbare stoffen. Dit zijn stoffen die meer comfort bieden, doordat ze meebewegen met het lichaam. Doordat er rek in zit, bewegen de stoffen gemakkelijk mee tijdens het spelen van de kinderen. Ze zitten comfortabel, zakken niet af, geven voldoende ruimte om in te spelen en zien er nog een netjes uit ook!

Uniek

Door de combinatie van de stoffen die ik gebruik, het model wat we samen uitkiezen en de op maat gemaakte pasvorm van de kleding, is jouw kleding uniek. Niemand anders zal exact hetzelfde kledingstuk dragen, waardoor jouw kind zich echt kan onderscheiden met de kleding die hij of zij draagt.

Wie is Linda?

Ik ben een moeder van 2 jongens, voor wie ik sinds 2015 kleding maak. Ik was al snel uitgekeken op de standaard jongenskleding uit de winkels. Ik wilde iets unieks voor hen maken, waar ik mijn eigen draai aan kon geven, zodat die kleding precies bij hun karakter aansloot.

Ik zal heel eerlijk zijn, ik was best een beetje teleurgesteld dat mijn 2e kindje weer een jongen zou zijn. Niet dat ik jongens niet leuk vind, helemaal niet! Maar vooral omdat ik zooo graag ook eens tussen al die leuke meisjeskleding zou willen snuffelen! Maar ja, om je zoontje nu in schattige jurkjes, een bloemetjes legging of met een strik in zijn haar te laten lopen, dat vond ik toch net wat ver gaan.

Dus helaas, ik moest me erbij neer leggen, het worden weer die saaie, standaard jongenskleren, die ik de afgelopen jaren ook heb gebruikt voor mijn oudste. Toen mijn jongste nog geen jaar oud was, kwam ik online een heel leuk DIY-pakketje tegen: stof, patroon en benodigde elastiek en garen werden in een pakketje opgestuurd en online stond de werkbeschrijving. 

Zo heb ik ruim 5 jaar geleden het eerste kledingstuk (een broekje maat 80) voor mijn kinderen gemaakt. Ik wist meteen dat dit niet het laatste kledingstuk was dat ik voor hen ging maken, en er volgde er al snel meer. 

Ik vond het een uitdaging om op zoek te gaan naar passende stoffen, er leuke unieke setjes kleding van te maken, en ze een speciaal verjaardag setje te geven als ze jarig waren! Er was een nieuwe hobby en uiteindelijk een nieuw bedrijf geboren!

 

AMP_Relaxmmode_046

Veelgestelde Vragen

Hoe moet ik mijn maten opnemen?

Nadat we afspraken gemaakt hebben over het kledingstuk wat ik voor jou mag maken, stuur ik je een e-mail toe waarin ik beschrijf hoe jij de maten bij je kind kan opnemen en welke maten ik nodig heb. Over het algemeen heb ik voor de kleding die ik maak maximaal 4 tot 5 maten nodig. 

Hoe kan ik op maat gemaakte kleding bij je bestellen?

Je kan op maat gemaakte kleding bestellen door mij een berichtje te sturen via Instagram, het contactformulier op deze website, of een e-mail te sturen naar linda@relaxmmode.nl. Samen gaan we op zoek naar een passende stof en een passend model. Aan deze stap zijn geen kosten verbonden, komen we er dus niet uit, dan ben je mij niets verplicht.

Welke stoffen gebruik je?

Ik maak gebruik van duurzame stoffen die ik over het algemeen koop bij de duurzame stoffen webshop van Ansje Handmade. Zij heeft een groot assortiment van stoffen in mooie effen kleuren en met mooie prints, voor zowel dames als kinderen.

Hoelang duurt het voordat ik de bestelde kleding in huis heb?

Ik neem een maximumaantal bestellingen per maand aan, momenteel is dat 4 bestellingen per maand. Op het moment dat je contact met me opneemt zal ik altijd aangeven wat het verwachte moment van leveren is. Momenteel is er nog ruimte voor 3 bestellingen in juni 2021.

Wat is de prijs van op maat gemaakte kleding?

De prijs van de kleding is afhankelijk van de stoffen en fournituren die ik gebruik, de hoeveelheid stof die ik nodig heb en de arbeid die ik erin moet steken om het kledingstuk te maken. Momenteel hanteer ik voor kinderkleding een starttarief van € 25,- maakkosten. De maakkosten worden per kwartaal opnieuw bekeken en aangepast. Daar komen de kosten voor de stof en fournituren nog bij.

Claim nu een van de 3 plekjes voor juni, en bestel een uniek op maat gemaakt kledingstuk voor jouw kind!