Een verdraaid eigenwijs t-shirt

Ik heb het best passende shirt gevonden voor mijn zoontjes.  Dat kan ook niet anders, want ondanks dat mijn kinderen echt schatten zijn, kunnen ze ook ontzettend koppig en eigenwijs zijn. Heerlijk op zijn tijd, maar soms ook ontzettend frustrerend.

Dus toen het nieuwe patroon van Misusu Patterns langs kwam, wist ik meteen dat ik die moest proberen voor mijn kinderen! Het gaat om de Shift Tee, een patroon voor een kinder of damesshirt, maar dan wel met een twist zoals dat alleen maar kan zoals bij Misusu Patterns.

techdraw_1024x1024
DSC03245 (2)

Zoals je ziet in de afbeelding hierboven zijn er  4 mogelijkheden; bestaande uit 2 verschillende lengtes (crop en heuplengte) en 2 verschillende zomen, een met split en een zonder.

Maar wat misschien nog wel het meeste opvalt zijn de diagonale lijnen. Zowel in het voorpand, als achterpand zit een naad. Dit is de zijnaad die verschoven is, waar dan ook het shirt zijn naam aan ontleent: de SHIFT Tee. 

Ook bij de mouwen zijn de naden verschoven, juist in de tegengestelde richting dan de zijnaden, waardoor je een heel speels geheel krijgt.

En dat speelse geheel daar ben ik zo ontzettend dol op, want dan kan je heerlijk gaan combineren met verschillende stoffen, om de meest unieke shirts te maken!

DSC03234 (2)
DSC03243 (2)

Voor mijn jongens heb ik het shirt met heuplengte en zonder split gemaakt. Het zal je misschien al opgevallen zijn dat ik voor de shirts 1 dezelfde stof heb gekozen: een okergele stof met korte zwarte streepjes. Eerlijk gezegd niet een bewuste keuze, maar toen ik de stoffen voor mijn oudste klaar had liggen, wilde de jongste met deze zelfde stof combineren.

Maar beginnend bij het shirt van Xem. Ik heb er voor gekozen om hier een paneelstof toe te passen. Een paneelstof is een stof met een centrale afbeelding erop, in dit geval de dino. Een paneelstof is ideaal te gebruiken als voorpand voor een shirt, of als de afbeelding kleiner is ook nog op een broekspijp ;). Uitdaging bij dit patroon is natuurlijk dat in dit geval het voorpand iets naar links is geschoven, waardoor ik bij het knippen van het paneel er op moest letten dat er zoveel mogelijk van de dino aan de voorzijde van het shirt zichtbaar was, en dat is gelukt!

Na de keuze voor de dino op het voorpand, heb ik voor een contraserende stof gekozen voor het achterpand, namelijk de okergele stof. Deze stof heb ik ook terug laten komen in de mouwen, maar dan wel de mouw die hier het meeste zichtbaar was. Andersom had natuurlijk ook gekund.

De blauwe stof met vlekken was nog een deel van de paneelstof die ik gebruikt heb voor de andere mouw, en daarna heb ik het geheel afgewerkt met een zwarte boord, naar wens van Xem zelf.

DSC03240 (2)
DSC03244 (2)

Voor Révin heb ik gekozen voor een andere stof voor het voorpand, in dit geval zijn eigen keuze.

Hij wees al snel de stof met buldozers, graafmachines en kiepwagens aan als favoriet, en die combineerde ook nog eens schitterend met de okergele stof. Na een snel blik in mijn kast trok ik er ook nog een rest zwarte/wit gestreepte tricot uit en het kleurenpalet was compleet!

Voor zijn shirt heb ik dezelfde verdeling gekozen als voor het shirt van Xem, namelijk het achterpand en de rechtermouw met de okergele stof, de stof met print als voorpand, en de strepenstof als mouw. Zo lijken de shirts toch op elkaar, en zijn ze tevens uniek! Ook is het shirt van Révin weer afgewerkt met en zwarte halsboord.

Als jij nu denkt, wat een super gaaf shirt, zo iets wil ik ook wel maken of aanschaffen voor mijn kind (of mezelf), dan heb ik goed nieuws!

 

Allereerst voor alle creativelingen die handig zijn achter de naaimachine, het patroon van Misusu Patterns is nog tot en met 10 Juli 2021 in de sale. Klik op onderstaande button om het patroon aan te schaffen!

Niet handig achter de naaimachine, maar wel zo’n stoer shirt voor jouw zoon of dochter? Dan heb ik ook goed nieuws voor jou, want ik maak dit shirt heel graag voor jou op maat! Klik op onderstaande button voor meer informatie over het op maat maken van kinderkleding.

Share