Dit is de reden waarom alle vrouwen hun lichaamsvorm moeten weten

We kennen het allemaal wel, je hebt geen tijd om de stad in te gaan voor nieuwe kleding, dus je gaat online op zoek naar kleding. Je besteld een aantal kledingstukken die je geweldig lijken en binnen enkele dagen vallen ze op je deurmat, hoe makkelijk!

Maar dan begint vaak de ellende; 

  1. Tijdens het passen van de kleding merk je al dat een paar kledingstukken niet helemaal lekker zitten
  2. Je kijkt in de spiegel en schrikt: Dit is niet de look die je online zag! 
  3. Je gaat twijfelen, niet over de kleding, maar over jouw lichaam. Wat is er mis met jouw lichaam dat deze kleding jou niet staat en dat model wel?
  4.  Je trekt de kleding uit, gooit ze in een hoek en baalt. De eerste plannen om meer te gaan sporten en gezonder te gaan eten komen alweer boven drijven…
AMP_Relaxmmode_029.jpg

STOP! 

Dit gaat je namelijk niet helpen je lichaam beter te kleden!

De reden dat dit je niet gaat helpen, is omdat het afhankelijk is van de vorm van jouw lichaam, wat je wel of niet mooi staat.

De vorm van een lichaam is voor iedere vrouw anders, en geloof mij, je kan sporten en afvallen zoveel jij wilt, in de basis zal de vorm van je lichaam hier niet door veranderen. 
Heb je brede heupen? Dan zal je niet ineens smalle heupen krijgen door af te vallen. Zo geldt dat ook met brede schouders of bij volle borsten.

Sporten en gezond eten is uiteraard goed voor je lichaam, maar moet geen reden zijn om jezelf mooier te kunnen kleden.  Jezelf mooier kleden begint erbij om anders naar je lichaam te kijken en kleding in te zetten om jouw lichaam meer in “balans” te kleden. 

En dat is de reden dat ik het belangrijk vind dat iedere vrouw haar lichaamsvorm kent. Het kan vele frustraties en miskopen voorkomen!

Ieder lichaam is uniek en mooi!

Er bestaan helaas veel misverstanden over wat van invloed is op of wat er voor zorgt dat kleding je goed staat.

Vaak hoor ik om mij heen vrouwen aangeven dat ze bepaalde kleding niet kunnen dragen, omdat ze te vol zijn, of omdat ze te klein zijn. Maar ik kan je vertellen dat dat echt niet klopt.

Of je nu groot of klein bent, dik of dun bent, uiteindelijk begint de basis bij je lichaamsvorm. Vanuit die basis kun je nagaan welke delen van je lichaam je het beste kan accentueren of juist camoufleren.

En dat accentueren en camoufleren kan je met de juiste kleding. Denk aan het model, de kleur van je kleding of welke print er op jouw kledingstuk staat. Heel veel variaties om jouw lichaam in balans te kleden.

Een getekend figuur kijkt naar zichzelf in de spiegel en ziet daar 3 verschillende lichaamsvormen, de zandloper, peer en appel.

In de basis zijn er 5 verschillende lichaamsvormen. Deze lichaamsvormen worden bepaald door de verhoudingen tussen je schouders/borst, taille en heupen. 

De balans die je in je lichaam zoekt, is dat je taille gedefinieerd, en dus smaller oogt dan je schouders/borst en je heupen. En dat daarnaast je schouders/borst even breed is als je heupen.

Waar dus bijvoorbeeld een vrouw met brede heupen, haar schouders/borst optisch kan verbreden met kleding, zal iemand met smalle heupen en brede schouders juist het tegenovergestelde doen.

Laat 1 ding echter duidelijk zijn: Er is geen “beste” lichaamsvorm. Ieder lichaam mag er zijn, en ik hoop dat jij als vrouw trots bent op je lijf!

Met behulp van jouw lichaamsvorm kan jij op zoek naar kleding die precies bij jouw lichaam past. En daar ook je gehele garderobe op aanpassen.
Zo heb je geen twijfels meer als je in de ochtend voor je kledingkast staat, en kan je je elke dag stralend kleden!

Daarnaast kan je op basis van jouw lichaamsvorm ook goed bepalen welke kledingcombinaties het beste bij jouw figuur passen. Zo kan je niet alleen nieuwe kledingsets in je eigen kast ontdekken, maar zo leer je ook nog meer mixen en matchen tussen je kleding, zodat je nog maar uit je kast kan halen!

Ik hoop je nu beter inzicht te hebben gegeven waarom het weten van jouw lichaamsvorm wat mij betreft de basis is voor het zelfverzekerd kunnen kleden van jouw lichaam. Zo heb je niet langer frustraties als kleding je niet staat zoals je had verwacht, omdat je op voorhand al kan bepalen welke kleding wel of niet bij jouw lichaam past. 

Wil jij nu ook weten welke lichaamsvorm jouw lichaam heeft, dan heb ik daar een gratis e-book voor geschreven. Je kan deze downloaden door op onderstaande link te klikken en daar je naam en e-mailadres achter te laten. 

Je ontvangt het e-book dan binnen 5 minuten in je mailbox, waarmee jij binnen 15 minuten jouw lichaamsvorm kan bepalen!

Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share